Val 2022 Valkompass
kommun

En ny kombinerad sport- och simhall ska byggas i Åtvidaberg

Om frågan
Sedan 2012 finns det ingen simhall i Åtvidabergs kommun.
Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

S
Socialdemokraterna Åtvidaberg

Har inget emot en simhall. Tycker det vore jättebra. Men kommunen har inte de ekonomiska resurser som krävs för att göra dessa investeringar utan vid prioritering är det välfärdsområden som står högst i kurs.

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Åtvidaberg

Efterfrågan visar att det vore bra med ny eller en renoverad simhall. Om en förening eller företag vill göra verklighet av detta så anser vi att kommunen skall försöka stödja initiativet på de sätt man kan. Men i nuläget så måste kommunens investeringsutrymme riktas mot skolan, äldreomsorgen samt att underhålla andra befintliga fastigheter mm. Satsning på sporthall när utrymme ges.

MP
Miljöpartiet Åtvidaberg

Tillgång till rörelse är viktigt för våra invånare och för folkhälsan. En utredning av förslaget är värdefull, det är dock viktigt att sätta det i förhållande till andra viktiga frågor i kommunen. Förbättrade förbindelser till Linköping är ett alternativt sätt att öka tillgången till en simhall.

M
Moderaterna Åtvidaberg

Extra viktig fråga

Vi vill bygga en ny idrottshall som även är anpassad för kulturevenemang. Simhall behöver inte kopplas till denna byggnad men en ny utredning bör göras då förutsättningarna för en simhall har förändrats.

V
Vänsterpartiet Åtvidaberg

Sporthallen kommer på sikt att behöva renoveras / byggas ny. Kostnadsfrågan behöver utredas snarast så att det går att ta ställning till om en simhall kan byggas.

Mycket bra förslag

KD
Kristdemokraterna Åtvidaberg

Vi måste se över möjligheten till en ny idrottshall där skola, idrottsföreningar samt kulturevenemang skulle kunna hållas. Det är en stor brist på denna typ av anläggningar. Vi vill även utreda möjligheten till en mindre simhall för att kunna ge barn och vuxna simundervisning samt vattenvana.

SD
Sverigedemokraterna Åtvidaberg

Extra viktig fråga

En kombinerad sim- och sporthall är ett måste för att Åtvidaberg ska vara en attraktiv kommun att bosätta sig i även i framtiden. Kommunens befintliga sporthall har ett omfattande renoveringsbehov och är idag inte ändamålsenlig, detta aktualiserar frågan än mer. En simhall är särskilt viktig för skolungdomar och äldre eftersom grupperna drar särskild nytta av simning som träning och motion.